Sorel Tivoli II 010 Black

lJeDAw7GGP

Sorel Tivoli II 010 Black

Sorel Tivoli II 010 Black
Produktbeskrivelse Sorel Detaljer: Skolisser Merke: Sorel Tittel: Dame Type: Boots Farg: Svart Passer: Normal Yttermateriale: Semsket skinn Såle: Gummisåle Hælhøyde: 4 cm Skafthøyde : 16 cm Artikelnummer: 48368-02 Sorel Tivoli II 010 Black Sorel Tivoli II 010 Black

Tommy Hilfiger Elba 31D 403403 Midnight
Converse CHUCK TAYLOR ALL STAR Sko med borrelås white/barely orange
Vagabond 4144180 Keira off white
JOOP BELT Belte black
Anna Field Hverdagskjole dark blue/rose
Keen Venice H2 White
someday TALLY Jumper linden tree
Fossil MINI WALLET Lommebok alpine green
Teddy Smith BERPHY JR Bombejakke snake beige
Tommy Hilfiger IntLana 11D 403403 Midnight
Nike Wmns Air Force 1 07 Se Mushroom/Mushroom BrownIvory
The North Face Womens Tsumoru Boot TNF Black/ Dark Gull Grey
JAKO MANCHESTER Sports shorts weiss
Scholl Jump Dark Blue Pink
Puma EXPLOSIVE Tshirts black
Keen Venice H2 Midnight Navy/Hot Coral
KMB S546
Friboo Ballerina med reim rose gold
Tretorn Wings Navy
Boss Green Hugo Boss Gym Soft Grey
Call it Spring WERRAVEN Håndveske multi multicoloured
Caprice 992560027 Britney Black Nappa
mintberry Shopping bag black
UGG Australia Michelle Leather BlackBLK
Salomon Switch 2 Cs Wp Black/Black/Gum1A
Clarks Romantic Moon Natural Snake
Kastinger MOUNTAIN Fjellsko blue/light green/light grey
Marc 10200306440 Espresso
Polo Ralph Lauren MAGIC Treningsjakke aviator navy
Lacoste CARNABY EVO BL 1 SP Joggesko white/pink
fullstop Joggesko dark blue
Axelda Ellen Sand
KMB Cindy
Unisa KibonKs Carrot
KMB Yoelta
Belmondo 858724/EH Tdm
Nike Sportswear AIR MAX 90 Joggesko coral stardust/rust pink/white/light brown
Puma Ignite Fast Forward Yellow

Gjeldsinformasjon bør omfatte all gjeld

Finans Norge ber Barne- og likestillingsdepartementet forskriftsfeste at gjeldsopplysninger bør omfatte all gjeld, ikke bare usikret gjeld slik loven fastsetter.

Gjeldsinformasjonsloven fastsetter at gjeldsopplysninger kun skal omfatte usikret gjeld. Loven gir imidlertid Barne- og likestillingsdepartementet adgang til å forskriftsfeste at gjeldsopplysninger skal kunne omfatte all gjeld, det vil si både sikret og usikret gjeld. Finans Norge har nå levert høringssvar på foreslåtte forskrifter til loven. Finans Norge anmoder der om at departementet tar i bruk den nevnte forskriftshjemmelen.

Finans Norge støtter for øvrig i stor grad det fremlagte forslaget til forskrift. Forskriftsforslaget innfører etter vår vurdering nødvendig og hensiktsmessig regulering på flere områder av hensyn til personvern og datasikkerhet. Finans Norge støtter derfor begrensningen i adgangen til å utlevere gjeldsinformasjon for utvikling av kredittscoremodeller og begrensningen i anvendelsen av gjeldsinformasjon for å foreta kredittscore på vegne av alle som har et saklig behov. Vi støtter også presiseringen av at informasjonen ikke kan anvendes for markedsføringsformål. Finans Norge støtter videre ordlyden i forskriftsbestemmelsene om spesifikasjon av gjeldsinformasjon, internkontroll, datasikkerhet og IKT.

For øvrig har Finans Norge følgende hovedsynspunkter på forskriftsforslaget:

  • Plikten til å sende gjenpartsbrev svekker den sikkerhet for personvern som full utnyttelse av moderne teknologi kan gi grunnlag for. Denne plikten må erstattes av en adgang til varsling av kunden om at oppslag er foretatt, hvilket foretak som har foretatt oppslaget samt informasjon om hvordan vedkommende selv kan gjøre oppslag. For gjeldsinformasjonsforetak som ikke kan tilby varsling og søk i løsningen, må kravet om gjenpartsutsendelse opprettholdes.
  • Finans Norge mener det er viktig at lånesøkere har en adgang til og klar adressat for henvendelser om retting av feilaktige opplysninger. En slik henvendelse må gå til den eller de foretakene som har forutsetningene for å kunne vurdere henvendelsen og rette eventuelle feil.
  • Finans Norge foreslår at det i forskriften inntas en begrensning om at gjeldsopplysninger kun kan innhentes for utvikling og forbedring av kredittscoremodeller som anvendes for behandling og avgjørelse av kredittsøknader.
  • Kravet om særskilt merking av gjeld sikret med pant i tredjemanns formuesgode vil medføre tids- og kostnadskrevende behov for teknologiske tilpasninger, ettersom denne typen gjeld ikke anses som usikret gjeld i finansforetak. Det totale omfanget av slik gjeld er svært begrenset, og Finans Norge mener derfor at det ikke bør stilles et slikt krav.