A Pair 2903 Russel Nero

BF0OybVikb

A Pair 2903 Russel Nero

A Pair 2903 Russel Nero
Produktbeskrivelse A Pair Detaljer: Glidelås Merke: A Pair Tittel: Dame Type: Highboots Farg: Svart Passer: Normal Yttermateriale: Lær Såle: Lærsåle Gummisåle Hælhøyde: 95 cm Artikelnummer: 51960-00 A Pair 2903 Russel Nero A Pair 2903 Russel Nero
Bisgaard Tøfler nude
Disney Surfedrakt blau
Marc OPolo KIDS JUNIOR BOYS XMAS 1/1 ARM Skjorte multicolored

Gjeldsinformasjon bør omfatte all gjeld

Finans Norge ber Barne- og likestillingsdepartementet forskriftsfeste at gjeldsopplysninger bør omfatte all gjeld, ikke bare usikret gjeld slik loven fastsetter.

Gjeldsinformasjonsloven fastsetter at gjeldsopplysninger kun skal omfatte usikret gjeld. Loven gir imidlertid Barne- og likestillingsdepartementet adgang til å forskriftsfeste at gjeldsopplysninger skal kunne omfatte all gjeld, det vil si både sikret og usikret gjeld. Finans Norge har nå levert høringssvar på foreslåtte forskrifter til loven. Finans Norge anmoder der om at departementet tar i bruk den nevnte forskriftshjemmelen.

Finans Norge støtter for øvrig i stor grad det fremlagte forslaget til forskrift. Forskriftsforslaget innfører etter vår vurdering nødvendig og hensiktsmessig regulering på flere områder av hensyn til personvern og datasikkerhet. Finans Norge støtter derfor begrensningen i adgangen til å utlevere gjeldsinformasjon for utvikling av kredittscoremodeller og begrensningen i anvendelsen av gjeldsinformasjon for å foreta kredittscore på vegne av alle som har et saklig behov. Vi støtter også presiseringen av at informasjonen ikke kan anvendes for markedsføringsformål. Finans Norge støtter videre ordlyden i forskriftsbestemmelsene om spesifikasjon av gjeldsinformasjon, internkontroll, datasikkerhet og IKT.

For øvrig har Finans Norge følgende hovedsynspunkter på forskriftsforslaget:

  • Plikten til å sende gjenpartsbrev svekker den sikkerhet for personvern som full utnyttelse av moderne teknologi kan gi grunnlag for. Denne plikten må erstattes av en adgang til varsling av kunden om at oppslag er foretatt, hvilket foretak som har foretatt oppslaget samt informasjon om hvordan vedkommende selv kan gjøre oppslag. For gjeldsinformasjonsforetak som ikke kan tilby varsling og søk i løsningen, må kravet om gjenpartsutsendelse opprettholdes.
  • Finans Norge mener det er viktig at lånesøkere har en adgang til og klar adressat for henvendelser om retting av feilaktige opplysninger. En slik henvendelse må gå til den eller de foretakene som har forutsetningene for å kunne vurdere henvendelsen og rette eventuelle feil.
  • Finans Norge foreslår at det i forskriften inntas en begrensning om at gjeldsopplysninger kun kan innhentes for utvikling og forbedring av kredittscoremodeller som anvendes for behandling og avgjørelse av kredittsøknader.
  • Kravet om særskilt merking av gjeld sikret med pant i tredjemanns formuesgode vil medføre tids- og kostnadskrevende behov for teknologiske tilpasninger, ettersom denne typen gjeld ikke anses som usikret gjeld i finansforetak. Det totale omfanget av slik gjeld er svært begrenset, og Finans Norge mener derfor at det ikke bør stilles et slikt krav.


DC Shoes STAR Hoodie campanula/snow white
Hope Marly Bootin Brown
Pier One Jumper mottled grey
adidas Performance RAPIDARUN Nøytrale løpesko footwear white
Tommy Hilfiger CABLE MIX Skjerf blue
Friboo Joggesko rose gold
Ørepynt hvit
Gabor 4579112 Puder
Tommy Jeans FLAG INLAY BELT Belte cognac
Marc 10430415100 Black
Superfit MERIDA Joggesko smoke
Lurchi SASKIA Høye joggesko mint
Senso Guy
Senso Bertina
Erima RAZOR 20 Sports shorts black/new royal
Kennel Schmenger Bea
Jessica Simpson Bennies
Billi Bi 4000 Palo Rosa Patent
Lacoste Ampthill Abb
Nude Hilda White Sole Warm Lined Slalom Nero
Hope Free Boot Black Suede
Sorel Tivoli II 010 Black
Vans Half Cab
Legero Salina Jeansblau
Donna Girl 196084 Black
Tiger of Sweden HELMI Belte light brown
Bugatti F47096N3600
Replay Slim fit jeans denim
Jack Wolfskin AKKA TEXAPORE Fjellsko vibrant blue
Xti 46590 Black
Jim Rickey Duck Boot Premium
Hope Field Wom Zip Black
Donna Girl 491305 07 White
Fossil EMMA Lommebok chevron blue
Kawasaki Fantasy slim maui Grey
Esprit 026EK1W060 Beige