Xti 46590 Black - franksmobileautorepair.com

Xti 46590 Black

9KyK8Gc8q0

Xti 46590 Black

Xti 46590 Black
Produktbeskrivelse XTI Detaljer: Spenne Merke: Xti Tittel: Dame Type: Heels Farg: Grå Passer: Normal Yttermateriale: Syntet Såle: Syntet Hælhøyde: 12 Artikelnummer: 57779-00 Xti 46590 Black Xti 46590 Black
Kat Von D Milano
Polo Ralph Lauren Dunjakke pale pink
Ten Points Emma 179001 Black

Gjeldsinformasjon bør omfatte all gjeld

Finans Norge ber Barne- og likestillingsdepartementet forskriftsfeste at gjeldsopplysninger bør omfatte all gjeld, ikke bare usikret gjeld slik loven fastsetter.

Gjeldsinformasjonsloven fastsetter at gjeldsopplysninger kun skal omfatte usikret gjeld. Loven gir imidlertid Barne- og likestillingsdepartementet adgang til å forskriftsfeste at gjeldsopplysninger skal kunne omfatte all gjeld, det vil si både sikret og usikret gjeld. Finans Norge har nå levert høringssvar på foreslåtte forskrifter til loven. Finans Norge anmoder der om at departementet tar i bruk den nevnte forskriftshjemmelen.

Finans Norge støtter for øvrig i stor grad det fremlagte forslaget til forskrift. Forskriftsforslaget innfører etter vår vurdering nødvendig og hensiktsmessig regulering på flere områder av hensyn til personvern og datasikkerhet. Finans Norge støtter derfor begrensningen i adgangen til å utlevere gjeldsinformasjon for utvikling av kredittscoremodeller og begrensningen i anvendelsen av gjeldsinformasjon for å foreta kredittscore på vegne av alle som har et saklig behov. Vi støtter også presiseringen av at informasjonen ikke kan anvendes for markedsføringsformål. Finans Norge støtter videre ordlyden i forskriftsbestemmelsene om spesifikasjon av gjeldsinformasjon, internkontroll, datasikkerhet og IKT.

For øvrig har Finans Norge følgende hovedsynspunkter på forskriftsforslaget:

  • Plikten til å sende gjenpartsbrev svekker den sikkerhet for personvern som full utnyttelse av moderne teknologi kan gi grunnlag for. Denne plikten må erstattes av en adgang til varsling av kunden om at oppslag er foretatt, hvilket foretak som har foretatt oppslaget samt informasjon om hvordan vedkommende selv kan gjøre oppslag. For gjeldsinformasjonsforetak som ikke kan tilby varsling og søk i løsningen, må kravet om gjenpartsutsendelse opprettholdes.
  • Finans Norge mener det er viktig at lånesøkere har en adgang til og klar adressat for henvendelser om retting av feilaktige opplysninger. En slik henvendelse må gå til den eller de foretakene som har forutsetningene for å kunne vurdere henvendelsen og rette eventuelle feil.
  • Finans Norge foreslår at det i forskriften inntas en begrensning om at gjeldsopplysninger kun kan innhentes for utvikling og forbedring av kredittscoremodeller som anvendes for behandling og avgjørelse av kredittsøknader.
  • Kravet om særskilt merking av gjeld sikret med pant i tredjemanns formuesgode vil medføre tids- og kostnadskrevende behov for teknologiske tilpasninger, ettersom denne typen gjeld ikke anses som usikret gjeld i finansforetak. Det totale omfanget av slik gjeld er svært begrenset, og Finans Norge mener derfor at det ikke bør stilles et slikt krav.


Reebok Realflex Transition
Vero Moda VMVICTORIA BOW DRESS Jerseykjole poppy red
Reebok Speedlux 20 Slate/Purple/Pink/White
Farah BLANEY Poloskjorter gravel marl
Guess CITY LOGO CROSSBODY Skulderveske black
Ecco Urban Lifestyle Espresso
Merrell Mimix Cheer Tan
Puma Future R698 Lite Red/Wht
Vagabond Brenta 412400101 White
Sanetta WILD ONE 2 PACK Underbukse washed blue
adidas Originals SUPERSTAR Joggesko footwear white/bold pink
Lauren Ralph Lauren Belte black
Kat Von D Wonderchild
Ten Points Lucie 429002 Natural
Ten Points Emma 179001 Offwhite
Merrell Captiva Launch Mid 2 Wtpf Espresso
adidas Originals TUBULAR SHADOW I Joggesko collegiate burgundy/crystal white
Bullboxer 795016E5L Black
Bagheera Lazer Black/White
Superga SUS008YA0 White
Panserarmbånd, gullfarget
Reebok Classic CL Lthr Met Diamond Black/Gum
Tommy Hilfiger Elba 39D 990990 Black
Calou Astrid Pink
Geox Uomo Claudio Black
New Balance U410MNNRW
Puma Puma Smash L White
sOliver RED LABEL Skulderveske pearl grey
Emma 4979202 Black
Merrell Bare Access Arc 4 Algiers/Pilot Purple
Merrell All Out Blaze Sieve Black/Wild Dove
adidas Originals Snowrush W Core Black/Ftwr White
Le Specs NO SMIRKING Solbriller gold
Billabong ALL DAY Lommebok charcoal heather
TOM TAILOR Håndveske silber
GAP MODERN LOGO Treningsbukser charcoal grey