Legero Salina Jeansblau

2qnkfreXHl

Legero Salina Jeansblau

Legero Salina Jeansblau
Produktbeskrivelse Legero Detaljer: Borrelås Merke: Legero Tittel: Dame Type: Flats Farg: Blå Grå Passer: Normal Yttermateriale: Lær Såle: Gummisåle Artikelnummer: 50405-01 Legero Salina Jeansblau Legero Salina Jeansblau
Swedish Hasbeens Danish Boot Black/Nature
Salomon Løpesko for mark indigo bunting/white/sulphur spring
Ecco Ukiuk Brown

Gjeldsinformasjon bør omfatte all gjeld

Finans Norge ber Barne- og likestillingsdepartementet forskriftsfeste at gjeldsopplysninger bør omfatte all gjeld, ikke bare usikret gjeld slik loven fastsetter.

Gjeldsinformasjonsloven fastsetter at gjeldsopplysninger kun skal omfatte usikret gjeld. Loven gir imidlertid Barne- og likestillingsdepartementet adgang til å forskriftsfeste at gjeldsopplysninger skal kunne omfatte all gjeld, det vil si både sikret og usikret gjeld. Finans Norge har nå levert høringssvar på foreslåtte forskrifter til loven. Finans Norge anmoder der om at departementet tar i bruk den nevnte forskriftshjemmelen.

Finans Norge støtter for øvrig i stor grad det fremlagte forslaget til forskrift. Forskriftsforslaget innfører etter vår vurdering nødvendig og hensiktsmessig regulering på flere områder av hensyn til personvern og datasikkerhet. Finans Norge støtter derfor begrensningen i adgangen til å utlevere gjeldsinformasjon for utvikling av kredittscoremodeller og begrensningen i anvendelsen av gjeldsinformasjon for å foreta kredittscore på vegne av alle som har et saklig behov. Vi støtter også presiseringen av at informasjonen ikke kan anvendes for markedsføringsformål. Finans Norge støtter videre ordlyden i forskriftsbestemmelsene om spesifikasjon av gjeldsinformasjon, internkontroll, datasikkerhet og IKT.

For øvrig har Finans Norge følgende hovedsynspunkter på forskriftsforslaget:

  • Plikten til å sende gjenpartsbrev svekker den sikkerhet for personvern som full utnyttelse av moderne teknologi kan gi grunnlag for. Denne plikten må erstattes av en adgang til varsling av kunden om at oppslag er foretatt, hvilket foretak som har foretatt oppslaget samt informasjon om hvordan vedkommende selv kan gjøre oppslag. For gjeldsinformasjonsforetak som ikke kan tilby varsling og søk i løsningen, må kravet om gjenpartsutsendelse opprettholdes.
  • Finans Norge mener det er viktig at lånesøkere har en adgang til og klar adressat for henvendelser om retting av feilaktige opplysninger. En slik henvendelse må gå til den eller de foretakene som har forutsetningene for å kunne vurdere henvendelsen og rette eventuelle feil.
  • Finans Norge foreslår at det i forskriften inntas en begrensning om at gjeldsopplysninger kun kan innhentes for utvikling og forbedring av kredittscoremodeller som anvendes for behandling og avgjørelse av kredittsøknader.
  • Kravet om særskilt merking av gjeld sikret med pant i tredjemanns formuesgode vil medføre tids- og kostnadskrevende behov for teknologiske tilpasninger, ettersom denne typen gjeld ikke anses som usikret gjeld i finansforetak. Det totale omfanget av slik gjeld er svært begrenset, og Finans Norge mener derfor at det ikke bør stilles et slikt krav.


Rodebjer Biker Black
Banana Republic CASDADE RUFFLE SHIFT DRESS CREPE Sommerkjole black
Rockport Total Motion Kalila Black Calf
Disney FROZEN Joggesko pink
Pieces PCJUNA SKIRT Dongeriskjørt flame scarlet
Björn Borg Gilles Co Navy/Tan
Dahlin Alcamo
Ecco 836023 Light IV Black/Black
Timberland Kiri Up Knit Oxford Canteen
Skechers 12834 NVY
TWINTIP Strikket kjole black/white melange
Caprice Helina Blk/Blk Rept
Blundstone 1455 Black Suede Black
Gant 14561656 Scarlett Sandal G45 Cognac
Converse CTAS II ShieldHi Buff/Cool Jade/White
rag bone Straight leg jeans washed black
Call it Spring MARUMI Skulderveske bright multi
adidas Originals XPlr Ftwr White/Ftwr White/Vintage
Ecco 215553 Babett Boot Black
Ecco 838523 Aspina Black/Black
Tamaris Høye hæler chili
Froddo Høye joggesko blue
Carters BUNNY EAR BABY Topper langermet multicolor
YOURTURN Jumper dark green
Diesel Exposure Low I
Staccato Tshirts med print candy
Clip Rope HOLMES LO
Tamaris Klassiske pumps grey/copper
LOGOSHIRT STAR WARS Tshirts med print schwarz
Oill Acid Men Navy
Nude Hilda 40432H Renna Nero
Kappa GIZEH Treningssko grey/light grey
Gabor 4520094 nude
EvenOdd Håndveske black
Henri Lloyd Blake Boot Chocolate
Svea Lund 1