Esprit 026EK1W060 Beige

9WYQV1wm2y

Esprit 026EK1W060 Beige

Esprit 026EK1W060 Beige
Produktbeskrivelse Esprit Detaljer: Skolisser Glidelås Merke: Esprit Tittel: Dame Type: Sneakers Farg: Beige Brun Passer: Normal Yttermateriale: Syntet Såle: Gummisåle Artikelnummer: 53873-00 Esprit 026EK1W060 Beige Esprit 026EK1W060 Beige
STHLM DG Laced Boots BL Black

Timberland Amherst Chelsea Black FullGrain
Asics Gel Cumulus 18 White / Safety Yellow / Blue
Nike Performance JUNIOR MERCURIALX III VORTEX TF Fotballsko for kunstgress racer blue/black/chrome/volt
Champion BERMUDA Sports shorts dunkelblau
Pieces Padgytt Suede Boot Dark Olive
Zalando Essentials Tshirts mottled dark grey
Duffy 9226437 White
Ambré Shoe Dark Brown
Senator 4581038 Black
Skechers SHUFFLES Joggesko multicolor
Duffy 8560123 Beige
Sköna Marie Sabha Black
Vans UA Classic SlipOn pink/true white
Bullboxer 173000F5S Grey
Puma Match 74 WhiteBlack
Nobrand Everest
Puma Vikky Spice 002 Black
Esprit Håndveske petrol blue
Dr Martens Abella Tan
Nike Wmns Nike Air Max Thea Clear Jade/Summit White
WeSC Lawrence Oatmeal
KangaROOS NIHU Joggesko jet black/white
sOliver RED LABEL Jumper azurro
Hope Bukser black
Steve Madden Bryanne Pink
Sköna Marie Hera Black
Geox ALONISSO Joggesko navy
Vagabond Keira 434418098 98 Black/W
Rieker 7960254 54 Olive
Marc OPolo Loafer
Pieces Paulina Leather Flower White
KIOMI Snøresko rose gold
Sloggi EVERNEW HIP 2 PACK Underbukse black
Tiger of Sweden John 11 050 Black
Reebok Work N Cushion Kc 20 Black/Black
Jack Wolfskin SEVEN SEAS Tursandaler burly yellow
Anna Field Sandaler rose

Gjeldsinformasjon bør omfatte all gjeld

Finans Norge ber Barne- og likestillingsdepartementet forskriftsfeste at gjeldsopplysninger bør omfatte all gjeld, ikke bare usikret gjeld slik loven fastsetter.

Gjeldsinformasjonsloven fastsetter at gjeldsopplysninger kun skal omfatte usikret gjeld. Loven gir imidlertid Barne- og likestillingsdepartementet adgang til å forskriftsfeste at gjeldsopplysninger skal kunne omfatte all gjeld, det vil si både sikret og usikret gjeld. Finans Norge har nå levert høringssvar på foreslåtte forskrifter til loven. Finans Norge anmoder der om at departementet tar i bruk den nevnte forskriftshjemmelen.

Finans Norge støtter for øvrig i stor grad det fremlagte forslaget til forskrift. Forskriftsforslaget innfører etter vår vurdering nødvendig og hensiktsmessig regulering på flere områder av hensyn til personvern og datasikkerhet. Finans Norge støtter derfor begrensningen i adgangen til å utlevere gjeldsinformasjon for utvikling av kredittscoremodeller og begrensningen i anvendelsen av gjeldsinformasjon for å foreta kredittscore på vegne av alle som har et saklig behov. Vi støtter også presiseringen av at informasjonen ikke kan anvendes for markedsføringsformål. Finans Norge støtter videre ordlyden i forskriftsbestemmelsene om spesifikasjon av gjeldsinformasjon, internkontroll, datasikkerhet og IKT.

For øvrig har Finans Norge følgende hovedsynspunkter på forskriftsforslaget:

  • Plikten til å sende gjenpartsbrev svekker den sikkerhet for personvern som full utnyttelse av moderne teknologi kan gi grunnlag for. Denne plikten må erstattes av en adgang til varsling av kunden om at oppslag er foretatt, hvilket foretak som har foretatt oppslaget samt informasjon om hvordan vedkommende selv kan gjøre oppslag. For gjeldsinformasjonsforetak som ikke kan tilby varsling og søk i løsningen, må kravet om gjenpartsutsendelse opprettholdes.
  • Finans Norge mener det er viktig at lånesøkere har en adgang til og klar adressat for henvendelser om retting av feilaktige opplysninger. En slik henvendelse må gå til den eller de foretakene som har forutsetningene for å kunne vurdere henvendelsen og rette eventuelle feil.
  • Finans Norge foreslår at det i forskriften inntas en begrensning om at gjeldsopplysninger kun kan innhentes for utvikling og forbedring av kredittscoremodeller som anvendes for behandling og avgjørelse av kredittsøknader.
  • Kravet om særskilt merking av gjeld sikret med pant i tredjemanns formuesgode vil medføre tids- og kostnadskrevende behov for teknologiske tilpasninger, ettersom denne typen gjeld ikke anses som usikret gjeld i finansforetak. Det totale omfanget av slik gjeld er svært begrenset, og Finans Norge mener derfor at det ikke bør stilles et slikt krav.