Hummel Hummel Slim Stadil Oiled High Castle Rock

SPdoMIAm5U

Hummel Hummel Slim Stadil Oiled High Castle Rock

Hummel Hummel Slim Stadil Oiled High Castle Rock
Produktbeskrivelse Hummel Detaljer: Skolisser Merke: Hummel Tittel: Herre Dame Type: Sneakers Farg: Brun Passer: Normal Yttermateriale: Lær Såle: Gummisåle Artikelnummer: 47159-02 Hummel Hummel Slim Stadil Oiled High Castle Rock Hummel Hummel Slim Stadil Oiled High Castle Rock
Rieker 3041015 Pazifik
FitFlop IQUSHION Badesko midnight navy

Birkenstock Arizona Slim EVA Neon Pink
El Naturalista Wakataua ND71 Red
Lemon Beret TEEN GIRLS Tshirts med print black
adidas Performance ALTASPORT Treningssko white/bold pink
Reebok Classic Joggesko cloud grey/chalk/red
Skechers 12730 BBK
Art Genova 477 Black
kate spade new york LACEY Lommebok soft rose gold
Pepe Jeans MICK Skjorte 551blue
Tommy Hilfiger Clift 9A Winter Cognac
Polecat 4353407 Comfort Sock White
Skechers Burst 20 12651 BKGY
Polecat 4353407 Comfort Sock Black
Jack Jones JORCODA CREW NECK REGULAR FIT Jumper asphalt
Sanetta ATHLEISURE ALLOVER Topp broken white
Soft Comfort Vision 31 Tan
Wildflower Luck Navy
Clarks Chicago Shine Tan
Just Cavalli Clutch white
Sloggi WOW COMFORT TShirt BH new beige
Champion Urban
Jalas Model 3520
adidas Performance ALTASPORT Treningssko white/core black
Williot Bella
Skechers Valeris 12224 BKLB
Polecat 4353410 Pink
Art Liege Wax Egeo
Jack Jones JJITIM JJORIGINAL Slim fit jeans blue denim
Converse All Star Leather Hi Andorra
Lola Ramona Kitten Black Suede
Soft Comfort Cloppenburg Black 06
JCREW Cardigan heather obsidian
TWINTIP SET Bikini blue
Dickies NEW YORK Shorts black
Nude Lotta White Sole Longbeach Carciofo
Svea Nynäshamn 1

Gjeldsinformasjon bør omfatte all gjeld

Finans Norge ber Barne- og likestillingsdepartementet forskriftsfeste at gjeldsopplysninger bør omfatte all gjeld, ikke bare usikret gjeld slik loven fastsetter.

Gjeldsinformasjonsloven fastsetter at gjeldsopplysninger kun skal omfatte usikret gjeld. Loven gir imidlertid Barne- og likestillingsdepartementet adgang til å forskriftsfeste at gjeldsopplysninger skal kunne omfatte all gjeld, det vil si både sikret og usikret gjeld. Finans Norge har nå levert høringssvar på foreslåtte forskrifter til loven. Finans Norge anmoder der om at departementet tar i bruk den nevnte forskriftshjemmelen.

Finans Norge støtter for øvrig i stor grad det fremlagte forslaget til forskrift. Forskriftsforslaget innfører etter vår vurdering nødvendig og hensiktsmessig regulering på flere områder av hensyn til personvern og datasikkerhet. Finans Norge støtter derfor begrensningen i adgangen til å utlevere gjeldsinformasjon for utvikling av kredittscoremodeller og begrensningen i anvendelsen av gjeldsinformasjon for å foreta kredittscore på vegne av alle som har et saklig behov. Vi støtter også presiseringen av at informasjonen ikke kan anvendes for markedsføringsformål. Finans Norge støtter videre ordlyden i forskriftsbestemmelsene om spesifikasjon av gjeldsinformasjon, internkontroll, datasikkerhet og IKT.

For øvrig har Finans Norge følgende hovedsynspunkter på forskriftsforslaget:

  • Plikten til å sende gjenpartsbrev svekker den sikkerhet for personvern som full utnyttelse av moderne teknologi kan gi grunnlag for. Denne plikten må erstattes av en adgang til varsling av kunden om at oppslag er foretatt, hvilket foretak som har foretatt oppslaget samt informasjon om hvordan vedkommende selv kan gjøre oppslag. For gjeldsinformasjonsforetak som ikke kan tilby varsling og søk i løsningen, må kravet om gjenpartsutsendelse opprettholdes.
  • Finans Norge mener det er viktig at lånesøkere har en adgang til og klar adressat for henvendelser om retting av feilaktige opplysninger. En slik henvendelse må gå til den eller de foretakene som har forutsetningene for å kunne vurdere henvendelsen og rette eventuelle feil.
  • Finans Norge foreslår at det i forskriften inntas en begrensning om at gjeldsopplysninger kun kan innhentes for utvikling og forbedring av kredittscoremodeller som anvendes for behandling og avgjørelse av kredittsøknader.
  • Kravet om særskilt merking av gjeld sikret med pant i tredjemanns formuesgode vil medføre tids- og kostnadskrevende behov for teknologiske tilpasninger, ettersom denne typen gjeld ikke anses som usikret gjeld i finansforetak. Det totale omfanget av slik gjeld er svært begrenset, og Finans Norge mener derfor at det ikke bør stilles et slikt krav.