Tellus Ellinor Black - franksmobileautorepair.com

Tellus Ellinor Black

PNtS0U56z7

Tellus Ellinor Black

Tellus Ellinor Black
Produktbeskrivelse Tellus Merke: Tellus Tittel: Dame Type: Flats Farg: Svart Passer: Normal Yttermateriale: Textil Såle: Gummisåle Artikelnummer: 52549-00 Tellus Ellinor Black Tellus Ellinor Black
LADC JASON Skinnjakke black
Mustang TRAMPER TAPERED Slim fit jeans stone washed
Tretorn Nicole Black

Gjeldsinformasjon bør omfatte all gjeld

Finans Norge ber Barne- og likestillingsdepartementet forskriftsfeste at gjeldsopplysninger bør omfatte all gjeld, ikke bare usikret gjeld slik loven fastsetter.

Gjeldsinformasjonsloven fastsetter at gjeldsopplysninger kun skal omfatte usikret gjeld. Loven gir imidlertid Barne- og likestillingsdepartementet adgang til å forskriftsfeste at gjeldsopplysninger skal kunne omfatte all gjeld, det vil si både sikret og usikret gjeld. Finans Norge har nå levert høringssvar på foreslåtte forskrifter til loven. Finans Norge anmoder der om at departementet tar i bruk den nevnte forskriftshjemmelen.

Finans Norge støtter for øvrig i stor grad det fremlagte forslaget til forskrift. Forskriftsforslaget innfører etter vår vurdering nødvendig og hensiktsmessig regulering på flere områder av hensyn til personvern og datasikkerhet. Finans Norge støtter derfor begrensningen i adgangen til å utlevere gjeldsinformasjon for utvikling av kredittscoremodeller og begrensningen i anvendelsen av gjeldsinformasjon for å foreta kredittscore på vegne av alle som har et saklig behov. Vi støtter også presiseringen av at informasjonen ikke kan anvendes for markedsføringsformål. Finans Norge støtter videre ordlyden i forskriftsbestemmelsene om spesifikasjon av gjeldsinformasjon, internkontroll, datasikkerhet og IKT.

For øvrig har Finans Norge følgende hovedsynspunkter på forskriftsforslaget:

  • Plikten til å sende gjenpartsbrev svekker den sikkerhet for personvern som full utnyttelse av moderne teknologi kan gi grunnlag for. Denne plikten må erstattes av en adgang til varsling av kunden om at oppslag er foretatt, hvilket foretak som har foretatt oppslaget samt informasjon om hvordan vedkommende selv kan gjøre oppslag. For gjeldsinformasjonsforetak som ikke kan tilby varsling og søk i løsningen, må kravet om gjenpartsutsendelse opprettholdes.
  • Finans Norge mener det er viktig at lånesøkere har en adgang til og klar adressat for henvendelser om retting av feilaktige opplysninger. En slik henvendelse må gå til den eller de foretakene som har forutsetningene for å kunne vurdere henvendelsen og rette eventuelle feil.
  • Finans Norge foreslår at det i forskriften inntas en begrensning om at gjeldsopplysninger kun kan innhentes for utvikling og forbedring av kredittscoremodeller som anvendes for behandling og avgjørelse av kredittsøknader.
  • Kravet om særskilt merking av gjeld sikret med pant i tredjemanns formuesgode vil medføre tids- og kostnadskrevende behov for teknologiske tilpasninger, ettersom denne typen gjeld ikke anses som usikret gjeld i finansforetak. Det totale omfanget av slik gjeld er svært begrenset, og Finans Norge mener derfor at det ikke bør stilles et slikt krav.


Nude 401880 Iggy Nero Softy
Marc OPolo 403 22163502 801
ONLY ONLPOPTRASH EASY PRINT Bukser black
Wildflower Jessalyn Black
Tommy Hilfiger FANCY REVERSIBLE Belte black
Wildflower Jessalyn Cognac
Puma Flex T1 006 Pink
Bianco Sporty Lace Up Boot Mid Brown
Jack Jones JJ Camden Dress Blue
Babywalker Mokkasiner blue royal
UGG Australia Viki Waterproof Black
Wildflower Ease Black
Ecco 860013 Intrinsic 1 Black Ultimate Runners Yak
GAP TODDLER GIRL Topper langermet rose
Clarks Glick Darby Sand Nubuck
mintberry Bikinitop pink
Diesel Exposure Low I
CAT Milton Black
Shepherd Linn Outdoor Brown
Peperoni 71728616 Tan
Snipe Ripple America Black R
Snipe Sorolla Polight/Suede Nut
Hush Puppies Lilly Ballerina Perf Grey
Vagabond 4121150 Zoe Indigo
LASCANA ESPERIA BRIEF Truser black
Esprit 036EK1W044 Black
Richter Babysko atlantic
Converse All Star DaintyOx Black/White/Black
Heidi Klum Intimates SOFIA CONTOUR BRA BH med bøyle jet pewter
HUGO GEORGINA Slim fit jeans bright blue
Clarks Playful Fox Black Combi
Nike Nike Air Max Coliseum Grey
Napapijri Balder
Steve Madden AMELIANA Slippers black
Ecco 431013 KinHin Volluto
Everybody Sandaler glove terra