Donna Girl 491305 07 White

rXE6yVS8Ys

Donna Girl 491305 07 White

Donna Girl 491305 07 White
Produktbeskrivelse Donna Girl Detaljer: Skolisser Merke: Donna Girl Tittel: Dame Type: Sneakers Farg: Hvit Passer: Stor Yttermateriale: Textil Såle: Syntet Artikelnummer: 58390-00 Donna Girl 491305 07 White Donna Girl 491305 07 White
Laura Biagiotti Ballerina med reim rose

Shoe The Bear Elise L Black
Havaianas Top Shocking Pink
Gabor 4559062 White
Ivyrevel ROUX Imitert skinnjakke khaki
Rieker Y874600 Black
Hush Puppies Jill Loafer Taupe
Rockport Trlbrkr Duck Bt Wp Dk Brown/Black
LICO BIOLINE LOOK Sandaler silber
edc by Esprit Slim fit jeans grey light wash
Shoe The Bear Elise L Mix Black
Gant 14578622 Krista Slipon G20 Off White
Shoe The Bear Elise L Nude
Camper Peu 36544053 Dark Brown
Ecco FINDLAY Black/Black
Lurchi SASKIA Høye joggesko mint
El Naturalista Yggdrasil
Emma 4959470 Dark Brown
Sixtyseven Oxford
WeSC Delford Navy
C1rca 211
Lacoste ZIANE Joggesko white
Ecco 837033 Gora Amber
Ecco Offroad Atmosphere/ Ice W/ Black
Nude Hilda Softly Bianco
Sorel Joan Of Arctic Premium
Icebug Idun W BUGWeb Charcoal
Aerosoles Fast Lane Black
Henri Lloyd Pennant Trainer Dark Brown
Sneaky Steve V1505 Watkins Black
TOM TAILOR TRENDY RUFFLE DRESS Strikket kjole grenadine red
Mohedatoffeln Betty Vegetabile Nude
Casadei Klassiske pumps ice
Le Coq Sportif Alsace Low Dress Blue
Molo CREDENCE Jerseykjole light red
Scotch RBelle HIGH WAIST DREAM Denim shorts dream noir
Pepino CORY Babysko see
Xti 30159 Charol CombiGris

Gjeldsinformasjon bør omfatte all gjeld

Finans Norge ber Barne- og likestillingsdepartementet forskriftsfeste at gjeldsopplysninger bør omfatte all gjeld, ikke bare usikret gjeld slik loven fastsetter.

Gjeldsinformasjonsloven fastsetter at gjeldsopplysninger kun skal omfatte usikret gjeld. Loven gir imidlertid Barne- og likestillingsdepartementet adgang til å forskriftsfeste at gjeldsopplysninger skal kunne omfatte all gjeld, det vil si både sikret og usikret gjeld. Finans Norge har nå levert høringssvar på foreslåtte forskrifter til loven. Finans Norge anmoder der om at departementet tar i bruk den nevnte forskriftshjemmelen.

Finans Norge støtter for øvrig i stor grad det fremlagte forslaget til forskrift. Forskriftsforslaget innfører etter vår vurdering nødvendig og hensiktsmessig regulering på flere områder av hensyn til personvern og datasikkerhet. Finans Norge støtter derfor begrensningen i adgangen til å utlevere gjeldsinformasjon for utvikling av kredittscoremodeller og begrensningen i anvendelsen av gjeldsinformasjon for å foreta kredittscore på vegne av alle som har et saklig behov. Vi støtter også presiseringen av at informasjonen ikke kan anvendes for markedsføringsformål. Finans Norge støtter videre ordlyden i forskriftsbestemmelsene om spesifikasjon av gjeldsinformasjon, internkontroll, datasikkerhet og IKT.

For øvrig har Finans Norge følgende hovedsynspunkter på forskriftsforslaget:

  • Plikten til å sende gjenpartsbrev svekker den sikkerhet for personvern som full utnyttelse av moderne teknologi kan gi grunnlag for. Denne plikten må erstattes av en adgang til varsling av kunden om at oppslag er foretatt, hvilket foretak som har foretatt oppslaget samt informasjon om hvordan vedkommende selv kan gjøre oppslag. For gjeldsinformasjonsforetak som ikke kan tilby varsling og søk i løsningen, må kravet om gjenpartsutsendelse opprettholdes.
  • Finans Norge mener det er viktig at lånesøkere har en adgang til og klar adressat for henvendelser om retting av feilaktige opplysninger. En slik henvendelse må gå til den eller de foretakene som har forutsetningene for å kunne vurdere henvendelsen og rette eventuelle feil.
  • Finans Norge foreslår at det i forskriften inntas en begrensning om at gjeldsopplysninger kun kan innhentes for utvikling og forbedring av kredittscoremodeller som anvendes for behandling og avgjørelse av kredittsøknader.
  • Kravet om særskilt merking av gjeld sikret med pant i tredjemanns formuesgode vil medføre tids- og kostnadskrevende behov for teknologiske tilpasninger, ettersom denne typen gjeld ikke anses som usikret gjeld i finansforetak. Det totale omfanget av slik gjeld er svært begrenset, og Finans Norge mener derfor at det ikke bør stilles et slikt krav.