Birkenstock Arizona EVA Regular Black - franksmobileautorepair.com

Birkenstock Arizona EVA Regular Black

iPVLZ8ykOl

Birkenstock Arizona EVA Regular Black

Birkenstock Arizona EVA Regular Black
Produktbeskrivelse Birkenstock Detaljer: Spenne Merke: Birkenstock Tittel: Herre Dame Type: Sandals Farg: Svart Passer: Normal Yttermateriale: Gummi Såle: Gummisåle Artikelnummer: 48891-00 Birkenstock Arizona EVA Regular Black Birkenstock Arizona EVA Regular Black
Ambré Shoe Dark Brown
adidas Performance ACE 173 AG Fotballsko red/white/core black
Hush Puppies 932047CO Brown

Gjeldsinformasjon bør omfatte all gjeld

Finans Norge ber Barne- og likestillingsdepartementet forskriftsfeste at gjeldsopplysninger bør omfatte all gjeld, ikke bare usikret gjeld slik loven fastsetter.

Gjeldsinformasjonsloven fastsetter at gjeldsopplysninger kun skal omfatte usikret gjeld. Loven gir imidlertid Barne- og likestillingsdepartementet adgang til å forskriftsfeste at gjeldsopplysninger skal kunne omfatte all gjeld, det vil si både sikret og usikret gjeld. Finans Norge har nå levert høringssvar på foreslåtte forskrifter til loven. Finans Norge anmoder der om at departementet tar i bruk den nevnte forskriftshjemmelen.

Finans Norge støtter for øvrig i stor grad det fremlagte forslaget til forskrift. Forskriftsforslaget innfører etter vår vurdering nødvendig og hensiktsmessig regulering på flere områder av hensyn til personvern og datasikkerhet. Finans Norge støtter derfor begrensningen i adgangen til å utlevere gjeldsinformasjon for utvikling av kredittscoremodeller og begrensningen i anvendelsen av gjeldsinformasjon for å foreta kredittscore på vegne av alle som har et saklig behov. Vi støtter også presiseringen av at informasjonen ikke kan anvendes for markedsføringsformål. Finans Norge støtter videre ordlyden i forskriftsbestemmelsene om spesifikasjon av gjeldsinformasjon, internkontroll, datasikkerhet og IKT.

For øvrig har Finans Norge følgende hovedsynspunkter på forskriftsforslaget:

  • Plikten til å sende gjenpartsbrev svekker den sikkerhet for personvern som full utnyttelse av moderne teknologi kan gi grunnlag for. Denne plikten må erstattes av en adgang til varsling av kunden om at oppslag er foretatt, hvilket foretak som har foretatt oppslaget samt informasjon om hvordan vedkommende selv kan gjøre oppslag. For gjeldsinformasjonsforetak som ikke kan tilby varsling og søk i løsningen, må kravet om gjenpartsutsendelse opprettholdes.
  • Finans Norge mener det er viktig at lånesøkere har en adgang til og klar adressat for henvendelser om retting av feilaktige opplysninger. En slik henvendelse må gå til den eller de foretakene som har forutsetningene for å kunne vurdere henvendelsen og rette eventuelle feil.
  • Finans Norge foreslår at det i forskriften inntas en begrensning om at gjeldsopplysninger kun kan innhentes for utvikling og forbedring av kredittscoremodeller som anvendes for behandling og avgjørelse av kredittsøknader.
  • Kravet om særskilt merking av gjeld sikret med pant i tredjemanns formuesgode vil medføre tids- og kostnadskrevende behov for teknologiske tilpasninger, ettersom denne typen gjeld ikke anses som usikret gjeld i finansforetak. Det totale omfanget av slik gjeld er svært begrenset, og Finans Norge mener derfor at det ikke bør stilles et slikt krav.


TOM TAILOR STANDUP Jumper agate stone blue
adidas Originals Sko Everyn W Core Black/Core Black/Ash Pearl
edc by Esprit FITNFLARE SOLID Sommerkjole black
Dorothy Perkins RED STUD Skulderveske red
Vagabond 387300120 Rodrigo Black
Esprit BAS POMPOM BEANIE Lue light grey
adidas Originals Sandaler Adilette W Mesa/Chalk White
Nike Performance JR PHANTOM 3 ACADEMY FG Fotballsko dark grey/total orange/white
Nude Cajsa Nero Mohair
Anna Field Klassiske pumps rose
Tretorn Viken W Navy
Billybandit Lett jakke bunt
adidas Originals Sko Everyn W Ftwr White/Ftwr White/Ash Pearl
DKNY JADYN Slippers pink
Duffy 9200501 Red
Vingino GUUS Høye joggesko blue/orange
Living Kitzbühel Tøfler bubblegum
adidas Originals SUPERSTAR Joggesko core black/footwear white
Nike W TENNIS CLASSIC ULTRA LTHR BLACK/BLACKWHITE
Rieker 6245931 Rose
Emma 4832123 Dark Brown
Anna Field Topper red/navy
Seafolly Bikinitruse pink
UGG Australia Mini Bailey Bow Chestnut
Levis® BARSTOW WESTERN Skjorte black
Sixtyseven Ange 76398 Universal Tan
Outfit Kids REPAIR JEAN Straight leg jeans blue
Green Comfort Marina Nbla Black/Petrol
ANGULUS Babysko make makeup
Schiesser 3 PACK Truser rosa
Oill Plait Cork Signature Men Black
Ten Points Chip
Rieker 6286642 Staub
PrimeBoots Salamanca 460
Rieker L940242 Grau
Ecco Touch Ballerina 20 Patent Black