Marc 10430415100 Black

VnWdJa6jf1

Marc 104304-15-100 Black

Marc 104304-15-100 Black

Produktbeskrivelse

Detaljer:

Glidelås

Merke:

Zizzi ZBEA Skjorte high risk red

Dr Martens Jacy White
WeSC Edmond Winter White
Odd Molly Double Soul Espadrillos Rose
Diesel Owens Indigo/ Biking Red
KG by Kurt Geiger Kennedy
Svea Smögen 52 94 Offwhite/ Pink
Gravis Slymz Wax Mns
DC Shoes Net Shoe Black/Multi
Tamaris 112834228 579 Rose Structure
Vero Moda VMMALLA SQUARE Skjerf zinfandel
Molly Bracken LADIES DRESS Sommerkjole black
UGG Australia Adria ChestnutCHE
adidas Performance FEF SPAIN Landslagsdrakt black/red
Nude Gill Nero softy
Sebago Dockside Blue/Orange
adidas Performance COOL Sports shorts carbon/black
Senator 4319996 Black
Ilse Jacobsen Short Rubberboot Camel
adidas Originals GAZELLE Joggesko collegiate burgundy/footwear white
UGG Australia Gita Chestnut
Underground England Pipalong
Tamaris 112441126 805 Navy
Polecat 4351200 Black
Levis® 527 SLIM BOOT CUT Bootcut jeans dennis
Fly London Tesk Dk Brown
Modström FALAK DRESS Strikket kjole grey melange
Puma Puma 1948 Mid Marl Brown
Halssmykke rosa
Tiger of Sweden Svea U57276001 Black
Lacoste Treningsjakke dunkelgrau meliert
Wrangler Woodland Boot Dk Brown Leather
Geox SHUTTLE BOY Joggesko royal/lime
Shepherd Viggo
Pointer Randall
New Balance U420DAR U420DAR
adidas Originals Superstar Ftwr White/Core Black/Ftwr Whi

Gjeldsinformasjon bør omfatte all gjeld

Finans Norge ber Barne- og likestillingsdepartementet forskriftsfeste at gjeldsopplysninger bør omfatte all gjeld, ikke bare usikret gjeld slik loven fastsetter.

Gjeldsinformasjonsloven fastsetter at gjeldsopplysninger kun skal omfatte usikret gjeld. Loven gir imidlertid Barne- og likestillingsdepartementet adgang til å forskriftsfeste at gjeldsopplysninger skal kunne omfatte all gjeld, det vil si både sikret og usikret gjeld. Finans Norge har nå levert høringssvar på foreslåtte forskrifter til loven. Finans Norge anmoder der om at departementet tar i bruk den nevnte forskriftshjemmelen.

Finans Norge støtter for øvrig i stor grad det fremlagte forslaget til forskrift. Forskriftsforslaget innfører etter vår vurdering nødvendig og hensiktsmessig regulering på flere områder av hensyn til personvern og datasikkerhet. Finans Norge støtter derfor begrensningen i adgangen til å utlevere gjeldsinformasjon for utvikling av kredittscoremodeller og begrensningen i anvendelsen av gjeldsinformasjon for å foreta kredittscore på vegne av alle som har et saklig behov. Vi støtter også presiseringen av at informasjonen ikke kan anvendes for markedsføringsformål. Finans Norge støtter videre ordlyden i forskriftsbestemmelsene om spesifikasjon av gjeldsinformasjon, internkontroll, datasikkerhet og IKT.

For øvrig har Finans Norge følgende hovedsynspunkter på forskriftsforslaget:

  • Plikten til å sende gjenpartsbrev svekker den sikkerhet for personvern som full utnyttelse av moderne teknologi kan gi grunnlag for. Denne plikten må erstattes av en adgang til varsling av kunden om at oppslag er foretatt, hvilket foretak som har foretatt oppslaget samt informasjon om hvordan vedkommende selv kan gjøre oppslag. For gjeldsinformasjonsforetak som ikke kan tilby varsling og søk i løsningen, må kravet om gjenpartsutsendelse opprettholdes.
  • Finans Norge mener det er viktig at lånesøkere har en adgang til og klar adressat for henvendelser om retting av feilaktige opplysninger. En slik henvendelse må gå til den eller de foretakene som har forutsetningene for å kunne vurdere henvendelsen og rette eventuelle feil.
  • Finans Norge foreslår at det i forskriften inntas en begrensning om at gjeldsopplysninger kun kan innhentes for utvikling og forbedring av kredittscoremodeller som anvendes for behandling og avgjørelse av kredittsøknader.
  • Kravet om særskilt merking av gjeld sikret med pant i tredjemanns formuesgode vil medføre tids- og kostnadskrevende behov for teknologiske tilpasninger, ettersom denne typen gjeld ikke anses som usikret gjeld i finansforetak. Det totale omfanget av slik gjeld er svært begrenset, og Finans Norge mener derfor at det ikke bør stilles et slikt krav.