Soulland Rajnai Derby

s2FolRRbul

Soulland Rajnai Derby

Soulland Rajnai Derby

Produktbeskrivelse

Merke:

adidas Originals Zx Flux Ftwr White/Clear Grey
Rieker 6427816 Pazifik/Amaretto

Gjeldsinformasjon bør omfatte all gjeld

Finans Norge ber Barne- og likestillingsdepartementet forskriftsfeste at gjeldsopplysninger bør omfatte all gjeld, ikke bare usikret gjeld slik loven fastsetter.

Gjeldsinformasjonsloven fastsetter at gjeldsopplysninger kun skal omfatte usikret gjeld. Loven gir imidlertid Barne- og likestillingsdepartementet adgang til å forskriftsfeste at gjeldsopplysninger skal kunne omfatte all gjeld, det vil si både sikret og usikret gjeld. Finans Norge har nå levert høringssvar på foreslåtte forskrifter til loven. Finans Norge anmoder der om at departementet tar i bruk den nevnte forskriftshjemmelen.

Finans Norge støtter for øvrig i stor grad det fremlagte forslaget til forskrift. Forskriftsforslaget innfører etter vår vurdering nødvendig og hensiktsmessig regulering på flere områder av hensyn til personvern og datasikkerhet. Finans Norge støtter derfor begrensningen i adgangen til å utlevere gjeldsinformasjon for utvikling av kredittscoremodeller og begrensningen i anvendelsen av gjeldsinformasjon for å foreta kredittscore på vegne av alle som har et saklig behov. Vi støtter også presiseringen av at informasjonen ikke kan anvendes for markedsføringsformål. Finans Norge støtter videre ordlyden i forskriftsbestemmelsene om spesifikasjon av gjeldsinformasjon, internkontroll, datasikkerhet og IKT.

For øvrig har Finans Norge følgende hovedsynspunkter på forskriftsforslaget:

  • Plikten til å sende gjenpartsbrev svekker den sikkerhet for personvern som full utnyttelse av moderne teknologi kan gi grunnlag for. Denne plikten må erstattes av en adgang til varsling av kunden om at oppslag er foretatt, hvilket foretak som har foretatt oppslaget samt informasjon om hvordan vedkommende selv kan gjøre oppslag. For gjeldsinformasjonsforetak som ikke kan tilby varsling og søk i løsningen, må kravet om gjenpartsutsendelse opprettholdes.
  • Finans Norge mener det er viktig at lånesøkere har en adgang til og klar adressat for henvendelser om retting av feilaktige opplysninger. En slik henvendelse må gå til den eller de foretakene som har forutsetningene for å kunne vurdere henvendelsen og rette eventuelle feil.
  • Finans Norge foreslår at det i forskriften inntas en begrensning om at gjeldsopplysninger kun kan innhentes for utvikling og forbedring av kredittscoremodeller som anvendes for behandling og avgjørelse av kredittsøknader.
  • Kravet om særskilt merking av gjeld sikret med pant i tredjemanns formuesgode vil medføre tids- og kostnadskrevende behov for teknologiske tilpasninger, ettersom denne typen gjeld ikke anses som usikret gjeld i finansforetak. Det totale omfanget av slik gjeld er svært begrenset, og Finans Norge mener derfor at det ikke bør stilles et slikt krav.


Duffy 7555442 Black
Xti 46010 Black
JLINDEBERG GRANT Chinos oxford tan
Timberland 6 PREMIUM Snørestøvletter wheat
Vagabond 4189002 Apsley White
Vagabond Kasai 412520820 Black
Björn Borg T100 Low Art W Black Multi
Geox Symi Black
Dockers by Gerli 38PL001120100 Black
Salomon Toundra Pro Cswp W Phantom/Black/Amparo Blue
Sneaky Steve Kingdom Black
Tommy Hilfiger ZIP THROUGH Treningsjakke black
Geox D Lola Lt Taupe
Soft Comfort Maribo Black 06
Geox D Lucinda Bordeaux
GStar Raw TheC Mono Navy
Lowa INNOX GTX JUNIOR Fjellsko schwarz/limone
ASICS GELLYTE GS Joggesko black
Puma Reebound Street v2 L White
Bagheera Omega III Black/Cerise
Fossil DEVON Skulderveske brown
YOURTURN Genser black
Art Amsterdam 303 Multibrown
Element ALDER Lett jakke eclipse navy
Zizzi OCARRIE DRESS Strikket kjole black
Lacoste Walsham
Art 99 Bristol Sun
Björn Borg X200 Low Cvs W Navy
Timberland Authentic Teddy Fleece Dark Brown
Timberland City Shuffler Fabric Slip Tan Burlap
JLINDEBERG GRANT GRID Bukser mid blue
Tamaris 112532326 305 Cognac
Puma ST Trainer Evo Rose RedWhite
Mohedatoffeln Sofie Pull Up Grey
Mascara Clutch charcoal
adidas Originals GAZELLE Joggesko collegiate royal/footwear white