Soulland Rajnai Derby

EnmTMf1Hr2

Soulland Rajnai Derby

Soulland Rajnai Derby

Produktbeskrivelse

Merke:

Dahlin Douglas Brown
Crocs Crocband Forest Green/Stucco

Gjeldsinformasjon bør omfatte all gjeld

Finans Norge ber Barne- og likestillingsdepartementet forskriftsfeste at gjeldsopplysninger bør omfatte all gjeld, ikke bare usikret gjeld slik loven fastsetter.

Gjeldsinformasjonsloven fastsetter at gjeldsopplysninger kun skal omfatte usikret gjeld. Loven gir imidlertid Barne- og likestillingsdepartementet adgang til å forskriftsfeste at gjeldsopplysninger skal kunne omfatte all gjeld, det vil si både sikret og usikret gjeld. Finans Norge har nå levert høringssvar på foreslåtte forskrifter til loven. Finans Norge anmoder der om at departementet tar i bruk den nevnte forskriftshjemmelen.

Finans Norge støtter for øvrig i stor grad det fremlagte forslaget til forskrift. Forskriftsforslaget innfører etter vår vurdering nødvendig og hensiktsmessig regulering på flere områder av hensyn til personvern og datasikkerhet. Finans Norge støtter derfor begrensningen i adgangen til å utlevere gjeldsinformasjon for utvikling av kredittscoremodeller og begrensningen i anvendelsen av gjeldsinformasjon for å foreta kredittscore på vegne av alle som har et saklig behov. Vi støtter også presiseringen av at informasjonen ikke kan anvendes for markedsføringsformål. Finans Norge støtter videre ordlyden i forskriftsbestemmelsene om spesifikasjon av gjeldsinformasjon, internkontroll, datasikkerhet og IKT.

For øvrig har Finans Norge følgende hovedsynspunkter på forskriftsforslaget:

  • Plikten til å sende gjenpartsbrev svekker den sikkerhet for personvern som full utnyttelse av moderne teknologi kan gi grunnlag for. Denne plikten må erstattes av en adgang til varsling av kunden om at oppslag er foretatt, hvilket foretak som har foretatt oppslaget samt informasjon om hvordan vedkommende selv kan gjøre oppslag. For gjeldsinformasjonsforetak som ikke kan tilby varsling og søk i løsningen, må kravet om gjenpartsutsendelse opprettholdes.
  • Finans Norge mener det er viktig at lånesøkere har en adgang til og klar adressat for henvendelser om retting av feilaktige opplysninger. En slik henvendelse må gå til den eller de foretakene som har forutsetningene for å kunne vurdere henvendelsen og rette eventuelle feil.
  • Finans Norge foreslår at det i forskriften inntas en begrensning om at gjeldsopplysninger kun kan innhentes for utvikling og forbedring av kredittscoremodeller som anvendes for behandling og avgjørelse av kredittsøknader.
  • Kravet om særskilt merking av gjeld sikret med pant i tredjemanns formuesgode vil medføre tids- og kostnadskrevende behov for teknologiske tilpasninger, ettersom denne typen gjeld ikke anses som usikret gjeld i finansforetak. Det totale omfanget av slik gjeld er svært begrenset, og Finans Norge mener derfor at det ikke bør stilles et slikt krav.


Emma 4440012 Beige
Superfit BILL Tøfler stone/multicolor
Steiff Collection 1/4 ARM MINI BOY SEASIDE Tshirts med print cherry tomato
Tamaris 112460026 533 Chili
Timberland City Shuffler Fabric Slip Tan Burlap
Tommy Hilfiger ZIP THROUGH Treningsjakke black
Pepe Jeans DIANA Sommerkjole dulwich
le coq sportif COURTONE Joggesko optical white/vintage red
GStar Raw Augur Samovar Neo Navy Lthr Textile
Black Diamond EQUIPMENT FOR ALPINISTS Tshirts med print black
Ecco Flash Black
Ecco Intrinsic Black
Tamaris 112532326 305 Cognac
Blend Topper langermet olive
JLINDEBERG GRANT GRID Bukser mid blue
Gioseppo LEA Flip Flops cooper
Merrell Emery Ankle Black
DKNY BRYANT PARK Lommebok terracotta
Tretorn Eva Classic Black
Merrell Tremblant Mid Polar WTPF Merrell Oak
Lacoste Sport SH7616 Treningsjakke navy blue
Clarks Chorus Chic Black Leather
Sneaky Steve Cumberland Beige Suede
Vagabond 4189002 Apsley White
Pepe Jeans KOLT Slim fit jeans 000denim
Crocs Crocs Sarah Sandal W Navy/Gold
Replay Crossfire Blue
Crocs FUN LAB LIGHTS CLOG Sandaler paradise pink
Modström FRIA DRESS Sommerkjole black
Merrell Allout Charge Spicy Orange/Lime Green
GStar Raw TheC Mono Navy
Birkenstock Gizeh EVA Regular Black
Lurchi SASKIA Høye joggesko dark olive
River Island Aline skjørt white
Muddus Are Sand
Tommy Hilfiger Tshirts red