Bobbie Burns Vince

MWVEM9x4hl

Bobbie Burns Vince

Bobbie Burns Vince

Produktbeskrivelse

Merke:


Merrell Dexterity Black/Red
Friboo Ballerina med reim black
Bugatti 06D0862 Cognac
adidas Sport Performance Pureboost X Atr Ice Purple/Vapourgrey/Ice Mint
Finery London GLOSTER FLORA FLUTE SLEEVE DRESS Hverdagskjole charcoal
Puma Evospeed 5
Crocs Kadee Work Flat W Black
DC Shoes STAR Hoodie campanula/snow white
Eat ants by Sanetta HAPPY GARDENING BABY GIRLS Tshirts med print shadow rose
Merrell Rapidbow Shield Stretch Black/Ultramarine
Bogner IRA Belte cider
Nike Sportswear TECH JOGGER Treningsbukser black
Ralph Lauren Junior Womens Bayley Ballet Black
Jack Jones JORDRUM CREW NECK Jumper total eclipse
Camper Beetle K400010003 Black
Liebeskind Berlin JANINA Skulderveske cognac
Svea Borås 9
Gioseppo Sandaler oro
YOURTURN Treningsjakke mottled grey
Richter Babysko atlantic
Friboo Høye joggesko dark blue
Merrell Moab Rover Black
Esprit SPAGETTI Topper bright blue
Scholl Rio Black/Taupe
Columbia Granite Fly
IVY OAK LACE MIDI SKIRT Fotsidt skjørt pumpkin red
Steve Madden Angylna1
Victoria Shoes LONA PANUELO Ballerina med reim beige
Superdry CLASSIC SUPERSTATE Poloskjorter twilight navy marl
adidas Sport Performance Zx Casual Mid Redwood/Redwood/White Vapour
TOM TAILOR BASIC Topper langermet real navy blue
Swear London Iggy 34 Gum Sole
Viking Seilas Yellow
adidas Performance WOVEN Treningsbukser black
Steffen Schraut THE ESSENTIAL Jumper navy
Polo Ralph Lauren Topper langermet black
Geox FRECCIA Ballerina med reim violet/purple

Gjeldsinformasjon bør omfatte all gjeld

Finans Norge ber Barne- og likestillingsdepartementet forskriftsfeste at gjeldsopplysninger bør omfatte all gjeld, ikke bare usikret gjeld slik loven fastsetter.

Gjeldsinformasjonsloven fastsetter at gjeldsopplysninger kun skal omfatte usikret gjeld. Loven gir imidlertid Barne- og likestillingsdepartementet adgang til å forskriftsfeste at gjeldsopplysninger skal kunne omfatte all gjeld, det vil si både sikret og usikret gjeld. Finans Norge har nå levert høringssvar på foreslåtte forskrifter til loven. Finans Norge anmoder der om at departementet tar i bruk den nevnte forskriftshjemmelen.

Finans Norge støtter for øvrig i stor grad det fremlagte forslaget til forskrift. Forskriftsforslaget innfører etter vår vurdering nødvendig og hensiktsmessig regulering på flere områder av hensyn til personvern og datasikkerhet. Finans Norge støtter derfor begrensningen i adgangen til å utlevere gjeldsinformasjon for utvikling av kredittscoremodeller og begrensningen i anvendelsen av gjeldsinformasjon for å foreta kredittscore på vegne av alle som har et saklig behov. Vi støtter også presiseringen av at informasjonen ikke kan anvendes for markedsføringsformål. Finans Norge støtter videre ordlyden i forskriftsbestemmelsene om spesifikasjon av gjeldsinformasjon, internkontroll, datasikkerhet og IKT.

For øvrig har Finans Norge følgende hovedsynspunkter på forskriftsforslaget:

  • Plikten til å sende gjenpartsbrev svekker den sikkerhet for personvern som full utnyttelse av moderne teknologi kan gi grunnlag for. Denne plikten må erstattes av en adgang til varsling av kunden om at oppslag er foretatt, hvilket foretak som har foretatt oppslaget samt informasjon om hvordan vedkommende selv kan gjøre oppslag. For gjeldsinformasjonsforetak som ikke kan tilby varsling og søk i løsningen, må kravet om gjenpartsutsendelse opprettholdes.
  • Finans Norge mener det er viktig at lånesøkere har en adgang til og klar adressat for henvendelser om retting av feilaktige opplysninger. En slik henvendelse må gå til den eller de foretakene som har forutsetningene for å kunne vurdere henvendelsen og rette eventuelle feil.
  • Finans Norge foreslår at det i forskriften inntas en begrensning om at gjeldsopplysninger kun kan innhentes for utvikling og forbedring av kredittscoremodeller som anvendes for behandling og avgjørelse av kredittsøknader.
  • Kravet om særskilt merking av gjeld sikret med pant i tredjemanns formuesgode vil medføre tids- og kostnadskrevende behov for teknologiske tilpasninger, ettersom denne typen gjeld ikke anses som usikret gjeld i finansforetak. Det totale omfanget av slik gjeld er svært begrenset, og Finans Norge mener derfor at det ikke bør stilles et slikt krav.