Vans Half Cab

ekudtmRjtc

Vans Half Cab

Vans Half Cab

Produktbeskrivelse

Merke:

Rieker L307360 Beige
Camper Vela 18874016 Navy

Crocs Crocs Freesail Chelsea Boot W Navy/Floral
Duffy 7027402 Black/Multi
Nelly Shoes Jak
DC Shoes Dc Tonik Shoe Black/Black
Primigi Ballerina med reim bianco
Skechers Retros Onix 730 WHT
Nike Performance DRY CREWNECK CROP Genser carbon heather/white
Burton Menswear London OVERCHECK Dressjakke brown
Saint Tropez STRIPED SHIRT W RUFFLES Skjorte pink
Jottum CARDIGAN KARIYA Cardigan white
Roxy Luana Black
Liebeskind Berlin SLAM Lommebok ritual blood
Art Venice 450 Moka
Svea Tranås 2 Black
Birkenstock Arizona Regular Leather Tabacco Brown
Pearl Izumi EMotion Road N 1 Electric Blue/Yellow
mintberry Håndveske black
adidas Sport Performance Adipure Trainer 360
Pieces PCANNA LEO 4 PACK Sokker grey
adidas Sport Performance Galaxy 4 M HiRes Red S18/Carbon S18
Donna Girl 196869 Black
Salomon Techamphibian 3 Black/Autobahn/Flea
adidas Originals STAN SMITH Joggesko white/green
Nelly Shoes Nobass
Esprit Starry Lace Up Powder
Merrell Bare Access Arc 4 Sleet/Vibrant Coral
Emporio Armani ICONIC Underbukse nero
Pepe Jeans MIKE Skjorte blue
Nelly Shoes Nobass
Merrell Civet Black
Agatha Ruiz de la Prada I LOVE YOU Sandaler fucsia sauvage
Marc OPolo 501 22573501 201 Dark Blue
Versus Versace Cap optical white
Graninge 5640507 01 Black
Glerups G0100 Grey
ONLY ONYCAFE SHORT Blazer night sky

Gjeldsinformasjon bør omfatte all gjeld

Finans Norge ber Barne- og likestillingsdepartementet forskriftsfeste at gjeldsopplysninger bør omfatte all gjeld, ikke bare usikret gjeld slik loven fastsetter.

Gjeldsinformasjonsloven fastsetter at gjeldsopplysninger kun skal omfatte usikret gjeld. Loven gir imidlertid Barne- og likestillingsdepartementet adgang til å forskriftsfeste at gjeldsopplysninger skal kunne omfatte all gjeld, det vil si både sikret og usikret gjeld. Finans Norge har nå levert høringssvar på foreslåtte forskrifter til loven. Finans Norge anmoder der om at departementet tar i bruk den nevnte forskriftshjemmelen.

Finans Norge støtter for øvrig i stor grad det fremlagte forslaget til forskrift. Forskriftsforslaget innfører etter vår vurdering nødvendig og hensiktsmessig regulering på flere områder av hensyn til personvern og datasikkerhet. Finans Norge støtter derfor begrensningen i adgangen til å utlevere gjeldsinformasjon for utvikling av kredittscoremodeller og begrensningen i anvendelsen av gjeldsinformasjon for å foreta kredittscore på vegne av alle som har et saklig behov. Vi støtter også presiseringen av at informasjonen ikke kan anvendes for markedsføringsformål. Finans Norge støtter videre ordlyden i forskriftsbestemmelsene om spesifikasjon av gjeldsinformasjon, internkontroll, datasikkerhet og IKT.

For øvrig har Finans Norge følgende hovedsynspunkter på forskriftsforslaget:

  • Plikten til å sende gjenpartsbrev svekker den sikkerhet for personvern som full utnyttelse av moderne teknologi kan gi grunnlag for. Denne plikten må erstattes av en adgang til varsling av kunden om at oppslag er foretatt, hvilket foretak som har foretatt oppslaget samt informasjon om hvordan vedkommende selv kan gjøre oppslag. For gjeldsinformasjonsforetak som ikke kan tilby varsling og søk i løsningen, må kravet om gjenpartsutsendelse opprettholdes.
  • Finans Norge mener det er viktig at lånesøkere har en adgang til og klar adressat for henvendelser om retting av feilaktige opplysninger. En slik henvendelse må gå til den eller de foretakene som har forutsetningene for å kunne vurdere henvendelsen og rette eventuelle feil.
  • Finans Norge foreslår at det i forskriften inntas en begrensning om at gjeldsopplysninger kun kan innhentes for utvikling og forbedring av kredittscoremodeller som anvendes for behandling og avgjørelse av kredittsøknader.
  • Kravet om særskilt merking av gjeld sikret med pant i tredjemanns formuesgode vil medføre tids- og kostnadskrevende behov for teknologiske tilpasninger, ettersom denne typen gjeld ikke anses som usikret gjeld i finansforetak. Det totale omfanget av slik gjeld er svært begrenset, og Finans Norge mener derfor at det ikke bør stilles et slikt krav.