Bugatti F47096N3600

pgk3qvWl4L

Bugatti F4709-6N3-600

Bugatti F4709-6N3-600

Produktbeskrivelse

Merke:


Superfit MERIDA Joggesko water
Crocs Crocs Sloane Embellished Flip Platinum/Platinum
Rieker Z424335 35 Wine
Anatomic Co Taupa Brown
Shoe The Bear HK
Double Agent FALDA TEJANA CREMALLERA DELANTE Dongeriskjørt blue denim
Shoe The Bear HK
Tretorn Scout S Green
Timberland Brook Park oxford Rust Suede
DC Shoes Spartan High WC WNT Black Olive
JAKO CLASSICO Teamwear rot
The North Face Womens Litewave Fastpack Zinc Grey/ Amparo Blue
Art 1134 I express WhiteOro Rosa
adidas Performance FORTAPLAY AC Treningssko core blue/semi solar yellow/collegiate navy
UGG Australia Mini Bailey Bow II Black
Diadora Brasil MD
Tellus Rune Black
Shoe The Bear HK
Cavalet Jan Brown
Ecco 623544 Johannesburg Black
Puma HIGH NECK CROPPED Genser ketchup
John Fluevog Chapot
DC Shoes Net Shoe Black/Black
Dr Martens Pascal Shiraz Red
Valsport Capua Low
CAT Modesto Houndawg
Crocs Cleo V Navy/Ultramarine
Lacrosse Hampton II Retro Flower Print
Zign Weekendveske black
Rockport Essential Details Ii Captoe Tan Antique Lea
Merrell Around Town Slide Black
Viking Marka W Dark Pink/Yellow
Halssmykke gul
Friboo Joggesko blue
Skechers 6804
Ecco Offroad W Black
Nike W Air Max 1 Ultra Essentials Plm Fg/Prpl SmkBlchd LlcVrst

Gjeldsinformasjon bør omfatte all gjeld

Finans Norge ber Barne- og likestillingsdepartementet forskriftsfeste at gjeldsopplysninger bør omfatte all gjeld, ikke bare usikret gjeld slik loven fastsetter.

Gjeldsinformasjonsloven fastsetter at gjeldsopplysninger kun skal omfatte usikret gjeld. Loven gir imidlertid Barne- og likestillingsdepartementet adgang til å forskriftsfeste at gjeldsopplysninger skal kunne omfatte all gjeld, det vil si både sikret og usikret gjeld. Finans Norge har nå levert høringssvar på foreslåtte forskrifter til loven. Finans Norge anmoder der om at departementet tar i bruk den nevnte forskriftshjemmelen.

Finans Norge støtter for øvrig i stor grad det fremlagte forslaget til forskrift. Forskriftsforslaget innfører etter vår vurdering nødvendig og hensiktsmessig regulering på flere områder av hensyn til personvern og datasikkerhet. Finans Norge støtter derfor begrensningen i adgangen til å utlevere gjeldsinformasjon for utvikling av kredittscoremodeller og begrensningen i anvendelsen av gjeldsinformasjon for å foreta kredittscore på vegne av alle som har et saklig behov. Vi støtter også presiseringen av at informasjonen ikke kan anvendes for markedsføringsformål. Finans Norge støtter videre ordlyden i forskriftsbestemmelsene om spesifikasjon av gjeldsinformasjon, internkontroll, datasikkerhet og IKT.

For øvrig har Finans Norge følgende hovedsynspunkter på forskriftsforslaget:

  • Plikten til å sende gjenpartsbrev svekker den sikkerhet for personvern som full utnyttelse av moderne teknologi kan gi grunnlag for. Denne plikten må erstattes av en adgang til varsling av kunden om at oppslag er foretatt, hvilket foretak som har foretatt oppslaget samt informasjon om hvordan vedkommende selv kan gjøre oppslag. For gjeldsinformasjonsforetak som ikke kan tilby varsling og søk i løsningen, må kravet om gjenpartsutsendelse opprettholdes.
  • Finans Norge mener det er viktig at lånesøkere har en adgang til og klar adressat for henvendelser om retting av feilaktige opplysninger. En slik henvendelse må gå til den eller de foretakene som har forutsetningene for å kunne vurdere henvendelsen og rette eventuelle feil.
  • Finans Norge foreslår at det i forskriften inntas en begrensning om at gjeldsopplysninger kun kan innhentes for utvikling og forbedring av kredittscoremodeller som anvendes for behandling og avgjørelse av kredittsøknader.
  • Kravet om særskilt merking av gjeld sikret med pant i tredjemanns formuesgode vil medføre tids- og kostnadskrevende behov for teknologiske tilpasninger, ettersom denne typen gjeld ikke anses som usikret gjeld i finansforetak. Det totale omfanget av slik gjeld er svært begrenset, og Finans Norge mener derfor at det ikke bør stilles et slikt krav.